Původně jsme si říkali, že první workaway vyzkoušíme tak na 2 týdny a nyní jsme tu už přes 2 měsíce. Na tohle místo jsme měli opravdu obrovskou porci štěstí. Stále pracujeme, užíváme si volné chvíle, občas přijdou nějaká překvapení, poznáváme nové lidi a díky nim i nová (možná někdy v budoucnu navštívená) zajímavá místa. Níže je pár zachycených momentů z dalšího měsíce na Langkawi….

4.1. (Lina) a 5.1 (Nikol) tzn. dvoje narozeniny = 1 velká páááárty

U této příležitosti jsme zároveň přivítali novou dobrovolnici – Mel z New Yorku.

Další kus práce za námi…

Martin se přesunul především do prostor, kde je plánovaná venkovní kuchyň s barem. V prosinci si vytvořil v počítači 3D projekt a nyní ho mohl začít realizovat. Bohužel zároveň zjistil, že je zde problém s vodou, která stále odněkud protýká. Tudíž následovalo kopání a kontrola vodního potrubí a ejhle…..první část úniku vody se našla (špatně napojená trubka). Našel se zatím pouze zlomek celého problému, ale i to se počítá. A aby toho nebylo málo, tak si po vydatných deštích občas skočil do nedokončeného bazénu, odkud odčerpával vodu.

Pokud jde o mě, tak já jsem se vrhla opět do malování např. do malby veřejné koupelny (konečně mi byla po měsíci koupena barva) nebo také do malby všech futer dveří. Dále jsem se zaměřila na tvorbu kuchyňské a koupelnové dekorace z kyblíků od barev nebo od plastových nádob po potravinách ve stylu DIY (Do it yourself – v překladu Udělej si sám).

Ovšem největší starost jsem měla s koťatama. Začalo to tím, že museli všichni k veterináři na kontrolu a vakcínu. Černé kotě bylo ale už 3.den apatické, kulhalo na jednu nohu, málo jedlo a stranilo se od ostatních. Nejraději leželo celý den v naší posteli. U veterináře zjistili horečku 43°C. Takže následovalo podávání ATB 2x denně a klidný režim. Nakonec jsem podávání ATB zvládla, ale chtějte po venkovní kočce klidný režim, když její sourozenci venku dovádějí. Nakonec se z toho dostalo, ale aby toho nebylo málo, tak začalo v naší posteli polehávat další kotě.

Tentokrát nekulhalo, ale nejedlo a nepilo, mělo stále přivřené oči a jen leželo. Veterinář se rozhodl provést jeden test na parvovirus – který nakonec dle jeho slov dopadl pozitivně. Následovala infuze, ATB, klidný režim a speciální jídlo při potížích s trávicím systémem. Tento virus je ale tak zákeřný, že způsobuje tzv. kočíčí mor u kterého umírá 90% nakažených. Roznáší se to i na ostatní pouhým dotykem, takže jsme měli zařídít, aby se koťata k tomu jednomu nepřibližovala a v nejlepším případě byla odvezena pryč. Přišlo mi to trošku dramatický. Po první dávce ATB a infuzi na veterině jsem celou noc měla kotě u sebe a probudila se asi 4x za noc, abych ho donesla k misce s vodou a dala mu trochu té speciální stravy – nooo a zhruba po 3 dnech, kdy kotě leželo u nás v pokoji a bylo odděleno od ostatních, se rozhodlo vyjít ven. Vzhledem k tomu, že nás varovali, že inkubační doba nakažení je 2-9 dní, tak všechny koťata jsou naštěstí v pohodě.

Jediné co s nimi řešim je ušní svrab. Poprvé jsem to okoukala od doktorky, ale teď už to zvládám v pohodě úplně sama. Ohledně toho zákeřného viru ani nemluvím – dle slov lékaře máme zamořený areál virem a všechny koťata měla během krátké chvilky umřít. Naštěstí se tomu tak neděje 🙂

Pohoda, klídeček a relax

Balík z Čech až na Langkawi

Byla to tak trochu zkouška toho, jak funguje pošta na mezinárodní úrovni. Rodinka se dotazovala, co nejvíce postrádáme a zda něco nepotřebujeme. Využili jsme příležitośti a nechali si zaslat několik sušenek, pohledy Prahy a regionu, ve kterém bydlíme (na památku pro ty, se kterými se na cestách seznámíme), Becherovku jako dárek pro našeho hostitele a pro mě ještě čistící kosmetiku v cestovním balení a 4ks nového spodního prádla.

A na závěr jedna neplánovaná rozlučková akce

Takhle to dopadá, když popíjíte večer doma v partě, už jste dávno vykoupaný a najednou někdo v půl druhý ráno řekně, že se jede do baru. Taaakže jsme s Martinem unavení a polorozespalí vyrazili s ostatníma do baru. Já navíc v oblečení na spaní (Martinovo triko a legíny), nenamalovaná a polorozcuchaná. Po příchodu jsme si ale na povzbuzení dali Redbull s vodkou a jakmile začali hrát naživo starý pecky, ostatní nevěřili, jak oba dva paříme. Co se týče drinků, tak nakonec nám byla objednaná celá lahev vodky Stolichnaya a sprite. A to pak začala ta pravá pááááárty 🙂